Laatste nieuws

SFEERVOLLE DAG van de ouderen 2018

 

 

 

Honderden belangstellenden kwamen zaterdag 6 oktober naar het Stadhuis voor de jaarlijkse Dag van de ouderen. “Goed dat wij niet vergeten worden, want wij hebben 50 jaar geleden Lelystad gemaakt tot wat het nu is”, aldus een van de bezoekers. Jan Ovinge, voorzitter van het OSOL blikt terug op een sfeervolle gezellige dag.

Ook wethouder Nelly den Os was aanwezig op de Dag van de Ouderen.

Zij toonde zich verrast over de grote belangstelling voor deze jaarlijkse dag. “Het is ontzettend goed en fijn om te zien dat er zoveel voor ouderen in onze stad wordt georganiseerd. Een dag als vandaag zorgt voor een mooie verbinding.”

Uitgebreide informatiemarkt

Een uitverkocht stadhuis, heerlijke hapjes, veel muziek en een uitgebreide informatiemarkt. Naast gezelligheid was het geven van informatie een belangrijk thema deze dag, want in Lelystad is veel te doen, Lelystad bruist! Maar niet iedereen weet het ook te vinden. Een jongere van Kwintes toonde een film, waarin zij al vloggend tal van activiteiten bezocht had. Complimenten voor het resultaat! Alle bezoekers ontvingen een informatieboekje met het aanbod van sociaal maatschappelijke activiteiten. Een bezoeker gaf aan: “Ik ben er blij mee, want ik doe niets met computers en facebook. In het boekje kan ik lezen wat er te doen is en zelf naar de locatie bellen als ik meer wil weten”. Bij de kramen van de diverse organisaties en aanbieders uit Lelystad was heel veel informatie te krijgen over allerlei relevante onderwerpen waar bezoekers dankbaar gebruik van maakten.

Vrijwilligers bedankt

Bezoekers konden deelnemen aan workshops, maar ook een leuke foto van zichzelf laten maken bij de selfiewall, die ze direct mee naar huis kregen. Een groot aantal vrijwilligers was aanwezig om de bezoekers een fijne dag te bezorgen. Zonder hen is het onmogelijk om zo’n evenement neer te zetten, aldus de organisatoren Welzijn Lelystad en het OSOL. Ze smeerden de broodjes, deelden consumptiebonnen uit, schonken koffie of wezen de weg.

Onze dank is groot. Goed om te horen dat we al meerdere keren de toezegging hebben gehad om er volgend jaar weer bij te zijn.

Jan Ovinge

SAMEN UIT ETEN met de KBO en PCO.

In mei is er een groep uit eten geweest in “Resto van Harte” in het buurtcentrum van de Zuiderzeewijk. Dit is voor herhaling vatbaar. Onder leiding van een deskundige kok, koken daar vrijwilligers, betaalbare, verse en gezonde driegangendiners.

De kosten (betalen aan de zaal) zijn € 7,00, excl. drankjes.

 

Het voorstel is om dat opnieuw te doen op dinsdagavond

13 november 2018.

Inloop vanaf 17:30 uur. Aanvang diner 18:00 uur.

Plaats buurcentrum Zuiderzeewijk, Waddenlaan 1.

 

Als u hiervoor interesse heeft kunt u zich bij ons opgeven. Wel zo snel mogelijk want echter vol is vol. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Jan Ovinge, tel: 260504 of 06-13217858 e-mail: ovinge@planet.nl

Piet Groen, tel: 258860 of 06-15052070 e-mail: piet.groen@chello.nl

Opgeven als je wel wilt komen en geen vervoer hebt bij: Jan Ovinge of

Carla van t Zet, 0320-241417 of cvtzet@hotmail.com

Jan Ovinge

RABO CLUBKAS CAMPAGNE 2018

De Rabo Clubkas Campagne was ook dit jaar een succes voor de PCOB Lelystad.

Jan Ovinge en Carla van ’t Zet bezochten op donderdag 4 oktober 2018 de feestelijke slotavond, die dit jaar werd gehouden in het Agora-theater te Lelystad.

Tijdens deze avond mochten wij een cheque in ontvangst nemen van € 314,43 (vorig jaar €347,10. Zeven stemmen meer)

We willen alle leden van de Rabo-bank Flevoland die ons hierin hebben gesteund hartelijk bedanken.

Carla van ’t Zet

 

 

Het resultaat van de Rabo-clubkas campagne 2017.

 

Op woensdagavond 1 november heeft de RABO-bank in Dronten de uitslag bekend gemaakt van de Rabo-clubkas campagne 2017. In totaal heeft de Rabobank  € 50.000 beschikbaar gesteld voor de verenigingen in haar werkgebied (Biddinghuizen, Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde). In totaal hebben er 117 clubs of verenigingen aan deel genomen. De leden van de Rabobank konden 5 stemmen uitbrengen op de club of vereniging die de voorkeur had. Niet meer dan 2 stemmen op hetzelfde doel. PCOB-Lelystad heeft 71 stemmen gekregen en dat was goed voor € 347,19. Een mooi resultaat. (Vorig jaar hadden we meer stemmen en daardoor ca. € 100.00 meer). Ieder bedankt voor de medewerking.

Carla van’t Zet, Jan Ovinge