Medische keuring voor rijbewijs

 

“Wist u dat er in Nederland momenteel meer dan 240.000 80-plussers zijn met een geldig rijbewijs?”

Leeftijd en geldigheidsduur rijbewijs:
Bent u tussen de 70 en 75 jaar, dan wordt een nieuw rijbewijs afgegeven dat geldig is tot uw vijfenzeventigste jaar. Bent u ouder dan 75, dan krijgt u een rijbewijs dat maximaal vijf jaar geldig is.

Medische keuring
Als u nu vijfenzeventig jaar of ouder bent dan is een medische keuring verplicht als u uw rijbewijs wilt vernieuwen. Als u slecht ziet is het aan te raden vóór de keuring naar de oogarts of opticien te gaan.
Na afloop van de keuring krijgt u direct de benodigde papieren mee.

Voor alle keuringen dient u mee te nemen:
– Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag; het keuringsformulier ( Eigen Verklaring ) is verkrijgbaar    bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). De verwerking en beoordeling van    de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten              minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor        een keuring, ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.
– Legitimatiebewijs,
– Een flesje ochtendurine,
– Eventueel uw medicijnen,
– Eventueel bril en/of contactlenzen
– Eventuele medische gegevens,

U hebt diverse mogelijkheden om u te laten keuren.

Optie 1:
Bij deze keuringsinstantie zijn geen speciale ochtenden gereserveerd voor de keuringen voor het rijbewijs. De keuringen worden gepland tijdens het spreekuur van de bedrijfsarts. U kunt dan altijd terecht. En het heeft als voordeel dat er meer mogelijkheden zijn om een afspraak te kunnen maken voor een keuring. Het keuringsbedrag is dan  € 30,-.(contant)
Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden op telefoonnummer: 06-23 64 98 98.
PIaats van de keuring is Agorabaan 15-11 te Lelystad.

Optie 2:
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op de locatie Buurtcentrum De Dukdalf, Punter 35-27. Voor senioren kost de keuring €  35,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het €  52,50. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Optie 3:
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 6 oktober,
3 november en vervolgens  eens per maand in het MFC Atolplaza (Welzijn), Schor 1-9.Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl
Tarieven (incl. BTW):75+ B/E €  42,50, medisch €  59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas €  59,50.

Leden van ouderenbonden krijgen € 7,50 korting op de 75+ B/E en medisch en € 4,50 korting op C/D/E en Taxipas.. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Optie 4:

In de Hanzeborg/Plein 201 , Koningsbergenstraat 201, te Lelystad 8232DK, bij H. Nijboer, keuringsarts, de keuring kost 30 euro , een afspraak maakt u via 06-10329560.