Vervoer van ouderen en senioren binnen Lelystad

De Regiotaxi
Voor de regiotaxi moet u naar het wijkinformatiepunt, omdat dit een maatwerkvoorziening vervoer is onder de Wmo. Het sociale wijkteam kan u informatie geven over de regiotaxi.

De Opstap van Welzijn
De opstap is er voor senioren van 55+ met mobiliteitsproblemen. De opstap is beschikbaar van ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur.
U kunt een 10-strippenkaart kopen voor € 15,00. Mensen met een inkomen onder de 120 % van het minimum kunnen bij het sociale wijkteam een gratis strippenkaart aanvragen van 20 strippen. Als deze op zijn kunt u weer een nieuwe strippenkaart aanvragen zonder extra kosten.
Voor verdere informatie kunt u kijken op:
www.welzijnlelystad.nl/projecten/opstap of bellen met Welzijn Lelystad, tel: 0320-707.159

ANWB Automaatje
ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwilligers gebruiken daarvoor hun eigen auto. Zij ontvangen een kleine onkostenvergoeding
van 30 cent per kilometer, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger, vermeerderd met de eventuele parkeerkosten. Het vervoer beperkt zich niet alleen tot een bezoek aan ziekenhuis of dokter, ook leuke doelen als een bezoekje afleggen, gezellig winkelen of naar de kapper behoren tot de
mogelijkheden.
Het AutoMaatje kan eventueel ook ingezet worden op een avond of in het weekend. Ook een rit buiten Lelystad is mogelijk.
Meer informatie of meedoen?
Bel: 0320-707159
Maandag t/m donderdag van 09.00-17.00 uur,
Vrijdag van 09.00 – 16.00 uur
Of mail: automaatje@welzijnlelystad.nl
Wilt u een rit maken? Vraag die dan minimaal 2 werkdagen ervoor aan.

De Zonnebloemauto
Een familiebezoek of een afspraak in het ziekenhuis zijn van die dagen dat een auto goed van pas komt. Het geeft u meer flexibiliteit en vrijheid. Zit u in een rolstoel of scootmobiel en heeft u geen eigen auto, dan is een Zonnebloemauto huren een betaalbare oplossing.
Let op: Voor uw eerste reservering heeft u een Zonnebloempas nodig. U huurt deze auto al vanaf € 40 per dag. Dat is inclusief een WA-casco en ongevallen-inzittendeverzekering. Uw eigen risico is € 350. Deze is af te kopen voor € 6 per dag. En na de eerste 100 km zijn de meerkosten € 0,20 per km.

De Zonnebloemauto’s zijn volledig aangepast om uw rolstoel of scootmobiel mee te nemen. Dankzij de verlaagde bodem en oprijplaat rijdt u zo naar binnen. Goed om te weten: de bestuurdersplek is niet
aangepast. Van noord tot zuid en van west tot oost, de Zonnebloemauto heeft afhaalpunten door heel Nederland. Er zit er dus altijd wel een bij u in de buurt. Meer info?

Bel gerust naar het telefoonnummer 088 – 00 16 717.

Dalvrij 65+ Lelystad
Het abonnement Dal Vrij Lelystad 65+ is te koop via de webshop van Arriva.
U kunt kiezen voor een maand- of jaarvariant en betaalt via iDeal. Loopt je Dal Vrij abonnement binnenkort af, ben je woonachtig in Lelystad en wil je het abonnement verlengen?
Neem dan contact op met de klantenservice voor een tussentijdse oplossing. Tel: 0800-232545 ma-vrij van 06.00 tot 23.00 uur, za en zo van 07.00 tot 23.00 uur.
www.arriva.nl kopje service en contact en dan contactformulier.

Dalvrij 65+ Lelystad:
• Geldig voor reizigers van 65 jaar en ouder.
• Vrij reizen met de stadsbussen van Arriva in Lelystad.
• Geldig na 9.00 uur op werkdagen en op weekenddagen en feestdagen
de gehele dag
• Prijs per abonnement is € 14,00 per maand of € 140,00 per jaar.