Uitstapjes

PCOB UITSTAPJE 2019

PCOB UITSTAPJE 2018 , West-Friesland.

In het juninummer van de nieuwsbrief was een oproep van Jan Ovinge opgenomen om zich aan te melden voor het PCOB uitstapje naar West-Friesland daar schreef hij te hopen op een gezellige en geslaagde dag.
En dat was het zeker ook al was het met 34 graden de tot nu toe heetste dag sinds mensenheugenis.

Dinsdag 7 augustus vertrokken we met 56 deelnemers rond half negen per luxe touringcar vanuit Lelystad over de Houtrib/Markerwaarddijk naar West Friesland. De lange bus werd bestuurd door chauffeur Theo die ons steeds voorzag van nuttige reisinformatie alsmede meer of minder geestige grappen.
Ik vind het altijd weer bijzonder om over de dijk bij de kop van Noord Holland uit te komen. Aan de overkant aangeland constateerde Theo dat we voor liepen op het tijdschema waardoor we de mogelijkheid hadden Enkhuizen te bezichtigen. Buitengewoon knap laveerde Theo de meer dan 16 meter lange bus door het historische centrum met de nauwe straatjes en grachten. Het was de moeite meer dan waard. Vervolgens ging de tocht naar Hoorn waar we uitstapten bij het oude stationnetje. Daar stond de historische stoomlocomotief met oude wagons ons al op te wachten voor een hakke-puf tocht naar Medemblik via historische stations met diverse nostalgische activiteiten.

We zaten in de wel wat nauwe restauratiewagen waar koffie, thee en gebak werden geserveerd door vrijwilligers in klederdracht. Zelfs het historische treinkaartje werd door een heuse conducteur met pet geknipt.
Op het perron in Medemblik aangekomen konden we het oude spoorwegmuseum bezoeken en genieten van het mooie uitzicht over het IJsselmeer.

Vervolgens reden we via een toeristische route naar Wijdenes waar in het restaurant de lunch al voor ons klaar stond. Wederom langs een mooie route, onder andere via de binnenstad van Alkmaar, kwamen we op de boulevard van Egmond aan Zee. Na een blik op het overvolle strand en de zee gingen we naar een uitspanning in Bakkum waar een terras in de schaduw voor ons was gereserveerd. Daar konden we ons vochtgehalte weer op peil brengen. Het was inmiddels tijd om weer richting Lelystad te gaan. Op de terugweg maakte Theo nog even een omweg zodat we de Zaanse Schans konden bewonderen. Om zes uur waren we terug. Met Jan, Johanna en hun team kunnen we allen terug zien op een zeer geslaagde dag.

Rien Nuijt, voorzitter.