Luisterlijn

De Luisterlijn, dé organisatie voor emotionele steun op afstand, heeft een nieuw telefoonnummer: 088 0767 000. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor.

Behoefte is groot

In Nederland zijn er heel veel mensen die niemand hebben waarbij ze terecht kunnen (of durven) met hun verhaal. De behoefte aan een luisterend oor of een vertrouwelijk gesprek is groot. Dagelijks voeren 1.500 getrainde vrijwil-ligers bij de Luisterlijn zo’n 1.000 gesprekken met mensen die zich eenzaam voelen, zorgen, pijn of verdriet hebben. Vaak kunnen mensen er na een gesprek weer even tegenaan.

De Luisterlijn is er voor iedereen, altijd

De Luisterlijn is het hele jaar door bereikbaar voor alle inwoners van Nederland: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Via telefoon, mail én chat.

Met de vrijwilligers kun je praten over – zo goed als alles – wat je bezighoudt. Of dat nu gaat over angst, pijn, verdriet of blijdschap. Vrijwilligers luisteren met oprechte aandacht, zonder oordeel en geven je even een steuntje in de rug.