Stichting Behoud St. Jansdal

Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de laatste ontwikkelingen rond het ziekenhuis St. Jansdal te Lelystad.

December 2020: Volop activiteit en goed georganiseerd

Het is stil aan de overkant….. Een veel gehoorde opmerking van inwoners tegenover het St Jansdal Lelystad vorig jaar. Dat is nu gelukkig anders.

Het is zelfs druk te noemen.

Een ervaring uit de eerste hand. Door de Corona richtlijnen gaat alles anders. Alles op afspraak, en niet met z’n tweeën, tenzij dat zo is afgesproken. Van te voren inchecken, al dan niet op de mobiele telefoon of aan de desk in de Centrale hal. Mondkapjes zijn nu verplicht. Vrijwilligers zijn behulpzaam als je door beslagen brillenglazen het even niet meer ziet.

In de wachtkamer is het druk, maar als de mist is opgetrokken blijkt dat het merendeel poppen zijn die er voor zorgen dat je op afstand gaat zitten.

De doorstroming is vlot, uitloop is er nauwelijks. In gesprek met specialisten en diverse onderzoekmedewerkers wordt dat ook bevestigd. Bij het laboratorium hetzelfde.

Voor veel ouderen is de digitalisering wel een probleem, misschien is het goed te vermelden dat men áltijd geholpen wordt, ook zonder smartphone.

Nu de Corona besmettingen weer toenemen, (op de schrijfdatum 12 oktober) neemt de druk op de Zorg weer toe. St. Jansdal doet er alles aan om de “gewone“ zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Door mee te werken aan de richtlijnen en adviezen blijft het “druk aan de overkant “.

Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad helpt daar graag aan mee. U kunt reageren op onze website: www.actieziekenhuislelystad.nl of op onze Facebook pagina.